Youtube Video transcript maken

Een youtube video transcript maken met de beste (AI) software ? bij Sonix kan je direct gratis tot 30 minuten aan video overzetten naar tekst!

We beginnen gelijk met 3 methodes die je kunt gebruiken om een transcript van youtube te maken. Van boven naar beneden gerangschikt op beste manier tot slechtste manier.

Verderop lees je meer over wat een transcript is en waar je dit voor kunt gebruiken.

Welke methode wil je gebruiken?

Voor het omzetten van Youtube video naar tekst zijn verschillende methodes beschikbaar. we beginnen bij de handigste, en eindigen met de in onze ogen slechtste manier:

Automatisch transcript met AI

Sonix AI (->sonix website): Nauwkeurige spraak-naar-tekst in meer dan 38 talen. De in-browser editor van Sonix stelt je in staat om je transcripties te zoeken, af te spelen, te bewerken, te organiseren en te delen vanaf elke locatie op elk apparaat. Perfect voor vergaderingen, lezingen, interviews, films… eigenlijk elk soort audio of video.

  • Prijs: eerste 30 minuten gratis, daarna $10 per uur
  • Automatisch: volledig automatisch, bij lage kwaliteit video kan je de tekst eenvoudig verbeteren.
  • Taal: meer dan 38 talen beschikbaar

Youtube transcript ondertiteling downloaden

Downsub : DownSub is een GRATIS webapplicatie die in staat is om ondertitels direct te downloaden van Youtube, VIU, Viki, Vlive en meer. Het ondersteunt het downloaden van alle ondertitel-/bijschriftformaten zoals: SRT, TXT, VTT.
DownSub dwingt zijn gebruikers niet om extensies of software van derden te downloaden of te installeren. Het biedt een online methode om ondertitels te downloaden door simpelweg de URL van de video in te voeren en op Download te klikken.

  • Prijs: Gratis
  • Automatisch: Ja, werkt alleen als een youtube video ondertiteling heeft. De automatische ondertiteling laat nog wel eens te wensen over.
  • Taal: Onafhankelijk, de taal waarin de video met ondertiteling beschikbaar is, is wat je krijgt.

Direct op Youtube copy en pasten

De meest omslachtige methode, aangezien je hier zelf moet knippen plakken, en het moet doen met de tekst zoals youtube deze aanlevert. Werkt niet met Shorts, wel met Video’s ( voor shorts raden we ook Sonix.ai aan.)

  1. Klik rechts onder de youtube video op de 3 puntjes.
  2. klik op ‘show transcript’
  3. Selecteer de tekst die je wilt kopieren ( zet eventueel timestamps uit > rechtsboven op de drie puntjes klikken > ” toggle timestamps”
  4. Copy en paste de tekst

Deze methode is wat omslachtig, maar als je even niet anders kan een prima methode om het transcript van de video te krijgen. Natuurlijk nog wel even de interpunctie controleren en de regels aan elkaar plakken om er een geheel van te maken.

Inleiding en meer over Youtube transscript

In het digitale tijdperk van vandaag speelt toegankelijkheid een cruciale rol in het delen van informatie. Een van de manieren waarop we dit bereiken, is door transcripties te maken van YouTube-video’s.

Transcripties zijn niet alleen een geweldige manier om inhoud toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden, maar ze kunnen ook de SEO van je video verbeteren, waardoor deze beter zichtbaar wordt in zoekmachines. Bovendien kunnen transcripties dienen als een handig naslagwerk voor kijkers die de inhoud van de video willen herzien.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van YouTube-transcripties en hoe je ze kunt maken. We zullen een stapsgewijze handleiding bieden over hoe je een transcriptie kunt maken van een YouTube-video, hoe je deze kunt omzetten naar tekst, en hoe je deze kunt kopiëren.

We zullen ook kijken naar het gebruik van AI-tools voor transcriptie en hoe je gratis transcripties kunt maken. Ten slotte zullen we enkele veelgestelde vragen over YouTube-transcripties beantwoorden. Of je nu een content creator bent die je video’s toegankelijker wilt maken, of een kijker die graag de inhoud van video’s in tekstvorm wil hebben, dit artikel is voor jou. Laten we beginnen!

Wat is een YouTube-transcriptie?

Een YouTube-transcriptie is een gedetailleerde weergave van de gesproken inhoud in een video. Het is in wezen een tekstversie van alles wat in de video wordt gezegd, inclusief belangrijke geluidseffecten en muziekbeschrijvingen. Deze transcripties kunnen automatisch worden gegenereerd door YouTube’s spraakherkenningstechnologie, of ze kunnen handmatig worden geüpload door de video-uploader.

De functies van YouTube-transcripties zijn veelzijdig. Ze maken video’s toegankelijker voor mensen die doof of slechthorend zijn, of voor degenen die de video in stilte bekijken. Ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen die de gesproken taal in de video niet begrijpen, omdat YouTube automatische vertalingen van transcripties kan bieden.

Bovendien spelen YouTube-transcripties een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google kunnen de inhoud van een video niet ‘bekijken’ of ‘horen’, maar ze kunnen wel de tekst van een transcriptie lezen. Dit betekent dat het hebben van een nauwkeurige transcriptie kan helpen om je video beter zichtbaar te maken in zoekresultaten, wat kan leiden tot meer views en engagement.

Kortom, YouTube-transcripties zijn een krachtig hulpmiddel voor toegankelijkheid en SEO. Ze zorgen ervoor dat je video’s door een breder publiek kunnen worden begrepen en gevonden, wat uiteindelijk kan bijdragen aan het succes van je content op het platform.

Heeft YouTube transcripties?

Ja, YouTube genereert automatisch transcripties voor video’s met behulp van spraakherkenningstechnologie. Deze transcripties zijn beschikbaar in de video-instellingen onder het tabblad ‘Transcripties’. Houd er echter rekening mee dat de nauwkeurigheid van deze automatische transcripties kan variëren, afhankelijk van de duidelijkheid en kwaliteit van de spraak in de video.

Hoe krijg je transcripties op YouTube?

Om een transcriptie op YouTube te krijgen, open je de video die je wilt transcriberen en klik je op de drie stippen onder de video. Kies vervolgens ‘Open transcript’ uit het dropdown-menu. Het transcript verschijnt dan aan de rechterkant van de video. Je kunt de tijdmarkeringen in- of uitschakelen en het transcript kopiëren en plakken waar je maar wilt.

Kun je een transcriptie downloaden van YouTube?

Ja, je kunt een transcriptie downloaden van YouTube. Dit kan echter alleen als de uploader van de video een transcriptiebestand heeft geüpload of als YouTube automatische ondertiteling heeft gegenereerd voor de video. Het downloaden van een transcriptie kan gedaan worden via de video-instellingen onder het tabblad ‘Transcripties’.

Zijn YouTube-transcripties nauwkeurig?

De nauwkeurigheid van YouTube-transcripties kan variëren. Transcripties die automatisch door YouTube worden gegenereerd, kunnen fouten bevatten, vooral als de audio van de video van slechte kwaliteit is of als de spreker een sterk accent heeft. Transcripties die handmatig door de uploader zijn geüpload, zijn over het algemeen nauwkeuriger.

Kun je YouTube-transcripties bewerken?

Als je de eigenaar van de video bent, kun je de YouTube-transcripties bewerken. Dit kan gedaan worden in YouTube Studio onder het tabblad ‘Ondertiteling’. Als kijker kun je de transcriptie niet bewerken, maar je kunt deze wel kopiëren naar je eigen document en daar wijzigingen aanbrengen.