Als je denkt aan kunstmatige intelligentie en ai software, wat denk je dan? Voel je een naar gevoel bekruipen als je hoort over robots die de wereld overnemen? Worden je wenkbrauwen opgetrokken omdat het futuristisch is en klinkt als iets uit een science fiction film? ai software wordt al vrijwel overal gebruikt en kunstmatige intelligentie gebeurt nu. Het is al lang niet meer alleen voor science fiction schrijvers.
Ai software wordt gebruikt om processen in het bedrijfsleven en de industrie te automatiseren, en de ai software die uit zichzelf kan leren wordt beter en beter. Tekstherkenning, gezichtsherkenning, geautomatiseerde chatbots, algoritmes, de mogelijkheden zijn niet meer weg te denken.
Maar niet alleen in dingen die je gebruikt, ook jijzelf kan ai software tot jouw voordeel gebruiken in alle mogelijkheden die het je te bieden heeft.
Er zijn veel verschillende soorten AI software die elk een eigen doel dient, of tools die heel veel tegelijkertijd kunnen. Welke software dat is, en waar je het voor gebruiken kunt lees je hier.
Copywriting software
AI copywriting software is de nieuwste rage in marketing automatisering. Bedrijven die geïnvesteerd hebben in AI-gestuurde inhoudsgeneratie zien een aanzienlijke toename van conversies en een daling van de kosten, met een ROI van soms meer dan 200%.
Copywriting software heeft een voordeel omdat het vrijwel altijd teksten met een actieve stem weet te schrijven. Een actieve stem houdt een lezer geinsteresseerd omdat de tekst dynamischer blijft om te lezen.
AI copywriters kunnen inhoud van hoge kwaliteit maken met snelheden die menselijke schrijvers overbodig maken. Daarnaast helpt het je op nieuwe ideeen en tot nieuwe inzichten komen, naast dat het in veel gevallen zorgt voor snellere teksten.
Ook voor beginnende schrijvers is deze software geschikt. Niet omdat het lijkt alsof je niets meer zelf hoeft te doen, maar het geeft beginners ook inzicht in zinsopbouw, en voorkomt writer’s block.
AI Transscriptie, audio en video naar tekst
Voor AI software die bestemd is om transscripties uit te voeren en van audio of video spraak om te zetten naar tekst kijk je op deze pagina.
Gaandeweg zullen we meer en meer software voor je testen en reviewen om in een overzicht te laten zien of het wat voor je is.
Qua talen zul je snel merken dat ai software voor transscriptie stukken beter werkt dan copywriting. Het herkennen van taal is namelijk voor veel meer mensen bereikbaar door de komst van smartphones. In smartphones zit de spraak naar tekst functie namelijk al ingebakken.
Als voorbeeld nemen we even Siri, Amazon Alexa, Cortana van Microsoft en Google bijvoorbeeld. Bij elke vorm van tekstinvoer is het mogelijk dit te doen met behulp van je eigen spraak.
Deze techniek is inmiddels al zo ver gevorderd dat in weinig gevallen de software je niet zal verstaan.
Snelheid van spraak naar tekst
Wij Nederlanders spreken gemiddeld zo’n 130-140 woorden per minuut. Dat is een snelheid die professionele typisten maar in weinig gevallen halen. Door spraak naar tekst te gebruiken ben je dus in één keer vele malen sneller dan een professionele tekstschrijver.
Het doen van spraak naar tekst is soms wel wat onwennig, je moet namelijk wel weten wat je wilt gaan zeggen, op een manier dat klopt, en daarna zich makkelijk laat lezen.
Mensen spreken met gemiddeld met zo’n 130 woorden per minuut. Een snelheid die geen enkele typist je na doet.
Spraak naar tekst zit ingebakken in vrijwel alle telefoons van tegenwoordig. Je kan commando’s opgeven aan Siri of je verhaal laten dicteren in whatsapp.